Trainers

Tjerk Bogtstra

Tjerk Bogtstra – eigenaar

In 1989 en 1990 werd Tjerk Bogtstra samen met Paul Haarhuis nationaal dubbelkampioen. Na zijn tenniscarrière werd Bogtstra coach.

In februari 2001 werd Bogtstra na Michiel Schapers captain van het Davis Cup-team, zijn aantreden was te danken aan het aandringen van de tennissers. In zijn eerste jaar kwam Bogtstra verder met Nederland dan het ooit was geweest, tot de halve finale.

Sinds september 2010 bestaat de tennisacademy voor talentvolle tennissers in Tenniscenter Heuvelrug te Doorn. Lees meer

Dennis Kockx – eigenaar

Dennis speelde 3,5 jaar tennis op nationaal (hoogste ranking: 22e) en internationaal niveau. In 2016 werd hij samen met Jasper Smit en Martijn van Haasteren voor het eerst in de geschiedenis van het Nederlandse tennis Wereldkampioen. In 2019 haalde hij zilver tijdens het WK Young Seniors 40+ in Miami. Dennis is zowel indoor als outdoor meermaals Nederlands kampioen. Tijdens de competitie is Dennis coach van de teams hoofdklasse gemengd en Eredivisie gemend bij TV ALTA.

Axel van der Heyde – fysieke- en tennistrainer

Axel is onze gepassioneerde fysieke en tennistrainer. Hij deed de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Groningen, heeft zijn tennistrainer B licentie en heeft meerdere cursussen gevolgd voor het geven van fysieke training.
Axel geeft tennistraining voor ons bij CSE in Zwolle (Centre of Sports and Education) en is hoofdverantwoordelijk voor fysieke deel van het opleiden van de toptennis kinderen. Naast al zijn fysieke kennis heeft hij ook veel ervaring op de tennisbaan. Hij werkt veel met Tjerk op de baan waardoor de overlap tussen het zeer belangrijke fysieke gedeelte en het tennissen gewaarborgd is.

Locatie: Doorn, Ludenti en CSE Zwolle

Ilse Alt – tennistrainer

Trainster van recreatieve beginnende jeugd en verantwoordelijk voor de basisopleiding van de jongste jeugd en senioren bij TV ALTA. Ilse is zeer ambitieus en betrokken, heeft volop ervaring in het opleiden van jeugd, met name de grondbeginselen, en is in het bezit van een A- en B-licentie.

Locatie: TV ALTA

José Filipe Silva – tennistrainer

Sinds de zomer van 2021 werkt José Filipe Silva. José heeft veel ervaring in Nederland en Portugal. Deze zeer aimabele persoon geeft zowel recreatief als toptennistrainingen. Niets is hem te veel. We zijn dan ook zeer blij dat hij ons team is komen versterken en hopen langdurig met elkaar te kunnen gaan werken.

Locatie: Doorn en Ludenti

Maarten van Galen Last – tennistrainer

Maarten is onze hoofdtrainer in Bunschoten bij TV De Eemslag. Hier geeft hij training aan de jeugd, aan senioren en is hij erg betrokken bij de club. Naast het geven van trainingen in Bunschoten geeft hij ook 2 ochtenden in de week trainingen bij CSE in Zwolle (Centre of Sports and Education).

Locatie: TV De Eemslag en CSE Zwolle

Marko Bouwman – tennistrainer

In de trainingen van Marko staat samenwerking en individuele vooruitgang centraal. Daarbij houdt hij altijd rekening met de wensen en mogelijkheden van de tennissers van alle niveaus. Marko heeft zijn trainersopleidingen bij de KNTLB gevolgd en hij is in het bezit van A- en B-licentie. Van jongs af aan heeft Marko op competitief niveau getennist en speelde vanaf zijn 15e jaar in de categorie 3. In de jeugd speelde hij competitie bij TC ’t Laer in Laren en vanaf zijn 18e jaar vele jaren voor ’t Melkhuisje in Hilversum. Tijdens zijn lessen staat, naast de technische en tactische doelstellingen, altijd het plezier in tennis voorop. En in zijn vrije tijd is Marko veel te vinden op de diverse tennistoernooien voor de begeleiding van zijn eigen kinderen.

Locatie: TC ’t Laer

René de Haan – tennistrainer

René is een zeer gedreven trainer, een expert in tenniskids en een fijn persoon die voor ons als hoofdtrainer en organisator de tennisvereniging Ludenti onder zijn hoede heeft. Met zijn ambitie zal hij ervoor gaan zorgen dat het plezier en het niveau bij tennisvereniging Ludenti
steeds groter word. Naast de clubtrainingen in Doorn is René ook KNLTB Instroomtrainer en geeft hij de A-opleiding voor tennisleraren als leercoach.


Locatie: Ludenti

Robbert Mihalj – tennistrainer

Tijdens de tennistrainingen werkt Robbert doelgericht samen met de individuele speler en met de groep aan plezier, voldoening, prestatieverbetering en persoonlijke ontwikkeling. Robbert tennist sinds zijn 7e jaar erg fanatiek en speelde in 2018 in het hoofdklasse herenteam van Barneveld. Als tennisser probeert hij altijd het beste uit zichzelf te halen. Zijn actuele speelsterkte is 3. Het grootste deel van de week werkt Robbert als leraar op een middelbare school. Hij kijkt er erg uit naar uit om zijn ervaringen, kwaliteiten en vaardigheden die daar zijn opgedaan ook op de tennisbaan in te zetten.

Locatie: TV ALTA, Club Pellikaan Amersfoort, De Eemslag, Regiotrainingen Amersfoort

Tom Nijssen – tennistrainer/coach

Tom kan iedereen enthousiast maken voor tennis! Hij was een specialist in het dubbelspel tijdens zijn tenniscarrière. Hij won twee grandslam-gemengddubbeltitels (Frans Open in 1989 en US Open in 1991) samen met Manon Bollegraf. Tom geeft samen met Dennis de regiotrainingen in Amersfoort en geeft junioren en senioren training op TV ALTA en in Club Pellikaan Amersfoort.

Locatie: TV ALTA, Club Pellikaan Amersfoort en regiotrainingen Amersfoort